FAQ

Een dag lang trainen als een echte PSV’er. Dat is waar de PSV Soccer School voor staat. Kinderen in de leeftijd van 7 t/m 16 jaar beleven hoe het is om op De Herdgang te trainen volgens de trainingsmethoden van PSV. Een unieke en onvergetelijke ervaring voor iedere jeugdige voetballer! Op dit moment biedt de PSV Soccer School eendaagse clinics in de schoolvakanties. Verdeeld over verschillende leeftijdscategorieën trainen kinderen een dag lang op De Herdgang.

Algemeen

Op www.psv.nl/soccerschool zie je de beschikbare data, prijzen en kun je overgaan tot inschrijving. Voor meer informatie of vragen over de PSV Soccer School kun je contact met ons opnemen via soccerschool@psv.nl of 040-2505 591.

De PSV Soccer School biedt twee verschillende programma’s aan, de PSV Soccer School Dagclinics en de PSV Soccer School Trainingsmodule.

Dagclinics
Train een dag als PSV Jeugdspeler! Dat is waar de PSV Soccer School Dagclinics voor staan. Keepers en voetballers (jongens en meiden) in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar beleven in de schoolvakanties een dag lang hoe het is om op De Herdgang te trainen volgens de trainingsmethoden van PSV. Een unieke en onvergetelijke ervaring voor iedere jeugdige voetballer!

Trainingsmodule
Waar de PSV Soccer School Dagclinics staan voor een dag lang trainen als PSV Jeugdspeler, gaat de PSV Soccer School Trainingsmodule een stap verder! Gedurende tien weken ervaren fanatieke voetballers (jongens) van 9 t/m 16 jaar in het voor- en najaar wekelijks hoe het is om als jeugdspeler opgeleid te worden bij PSV! De ontwikkeling van de deelnemende voetballer staat hierbij voorop.

Het is niet de insteek van de PSV Soccer School om spelers te scouten voor de jeugdopleiding. De scouts van PSV zien wekelijks heel veel wedstrijden en hebben al erg goed in beeld welke mogelijke talenten in aanmerking komen voor een plek bij PSV. Uiteraard kan het voorkomen dat spelers die opvallen tijdens de PSV Soccer School worden uitgenodigd voor een (proef)training. Maar, dit is niet de insteek. De PSV Soccer School is vooral bedoeld als een unieke voetbalbeleving en niet zozeer als scoutingmoment.

PSV wil graag trainen in kleine groepen waarbij spelers specifieke aandacht krijgen. Dit kan zijn per linie of individueel gericht. De achterliggende gedachte is dat spelers op deze wijze beter begeleid worden en het rendement zal toenemen. PSV-trainers proberen jeugdspelers altijd positief stimulerend te coachen.

Vanaf het moment dat spelers bij PSV binnen komen ligt de aandacht vooral op tweebenigheid en functionele techniek. Dit wil simpelweg zeggen; een bal zo aan kunnen nemen dat je de volgende actie voort kan zetten. Denk hierbij aan technieken als passen/trappen, dribbelen/drijven, aanname, passeren. Trainers zijn in de jongste leeftijdscategorie dan ook vooral bezig met het coachen op tweebenigheid. Tactiek gebruik je nauwelijks in deze leeftijdscategorie. Spelers moeten vrij gelaten worden in hun keuzes op het veld.

Later in de opleiding worden spelers meer positioneel opgeleid en dan vooral gericht op teamtactiek. Trainers coachen dan op teamafspraken binnen de speelwijze van PSV.

Vertaald naar de Soccer School wil PSV dezelfde richtlijn aanhouden in opleiden. Hierbij staat de PSV-beleving wel centraal. Het gaat dan ook om het kennismaken met de opleidingsvisie van PSV en het aanleren van trainingsmethodieken die PSV-spelers ook daadwerkelijk aangeleerd krijgen.

Gedurende de dag worden spelers begeleid door trainers van PSV, dit wil zeggen dat de rol van de ouders overgenomen wordt op het moment dat de spelers het daadwerkelijke programma gaan volgen. De achterliggende gedachte is het zelfregulerende principe. Spelers zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen ontwikkeling maar worden hierin wel zorgvuldig begeleid door specialisten vanuit de PSV Jeugdopleiding.

Het trainersgilde van de PSV Soccer School is opgebouwd uit:

• PSV-trainers: Dit zijn getalenteerde trainers die werkzaam zijn voor de PSV Jeugdopleiding. Naast hun trainersdiploma’s ondergaan ze binnen PSV ook uitgebreide (pedagogische) opleidingen met betrekking tot het coachen en begeleiden van jeugdspelers.

• PSV Soccer School-trainers: Dit zijn jonge, enthousiaste en talentvolle gediplomeerde voetbaltrainers. Deze trainers worden door PSV opgeleid om training te mogen geven aan de PSV Soccer School. Op deze wijze verstaan ze de visie en trainingsmethodieken en laten deze tot uiting komen in de trainingen. Zo probeert PSV niet alleen jeugdspelers maar ook talentvolle jeugdtrainers op te leiden.

Kenmerkend voor de PSV Soccer School is de persoonlijke aandacht. Ieder kind wordt persoonlijk behandeld en aangesproken. Zo staan er maximaal 64 kinderen op het veld, verdeeld over vier groepen van zestien. Op iedere groep staan twee trainers. Dit houdt in dat iedere trainer met maximaal acht kinderen aan de slag gaat. Hierdoor onderscheidt de PSV Soccer School zich op de volgende vlakken:

• Persoonlijkheid (iedere trainer kent zijn kinderen bij naam);
• Trainers kunnen kinderen gericht helpen met hun ontwikkelpunten;
• Kinderen voelen zich prettig doordat ze in kleine groepjes aan de slag gaan.

We proberen altijd om spelers van het eerste elftal bij de PSV Soccer School te betrekken. Het kan voorkomen dat er spelers van het eerste elftal langs het trainingsveld staan, of zelfs langskomen voor een praatje of het uitdelen van handtekeningen. Dit is echter geen garantie en is vooraf ook niet bekend. De PSV Soccer School heeft geen invloed op het programma van het eerste elftal. Hierdoor kan het zomaar zijn dat spelers en staf vrij zijn, een besloten training hebben, op trainingskamp of in het buitenland zijn. Wij adviseren ouders dan ook om kinderen duidelijk te vertellen dat de kans groot is dat er géén PSV-spelers aanwezig zijn. Dit om mogelijke teleurstellingen achteraf te voorkomen.

Voetballers (jongens én meisjes) in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar kunnen meedoen aan de PSV Soccer School. Iedereen die het leuk vindt een dag te trainen als een PSV’er is welkom. Het niveau waarop je actief bent maakt niet uit. Bij de indeling van de teams proberen de trainers wel rekening te houden met de niveauverschillen. Met enige regelmaat zijn er ook speciale clinics voor meiden en/of keepers.

De PSV Soccer School stelt kinderen in staat om één of meerdere dagen te kunnen trainen als PSV’er. Daarbij kunnen kinderen kennismaken met de specifieke visie, trainingsmethodieken, coaching en begeleiding van de PSV Jeugdopleiding. Het hebben van voetbalplezier staat voorop bij de PSV Soccer School, daarbij proberen de trainers uiteraard bij te dragen aan de voetbalontwikkeling van de deelnemers.

Online reserveren

Je kunt inloggen met je klantnummer, dit nummer vind je op je (Seizoen) Club Card. Het klantnummer staat in de barcode, begint met 4 en is cijfer 6 t/m 12 van de barcode. Heb je onlangs een nieuwe kaart ontvangen? Dan staat je klantnummer op je pas boven je naam.

Plaatje_SCC uitleg klantnr

Dagclinics

Deelnemen aan de eendaagse clinics is al mogelijk vanaf € 99,- (keepersclinic is € 149,-). Leden van FC PSV ontvangen nog 5% korting. Daarvoor krijg je onder andere een hele dag professionele training, gezonde sportlunch, PSV Soccer School-shirt, goodiebag en certificaat. Voor slechts € 20,- meer maak je je tenue helemaal compleet met een PSV Soccer School-short en –kousen *.

De deelnameprijs van de keepersclinics is duurder vanwege het gebruik van specifieke materialen en de (nog) hogere standaard van persoonlijke aandacht. Er wordt getraind in kleine groepen met op iedere vijf deelnemers een keeperstrainer. Op deze manier voldoen we aan de visie en professionele kwaliteitsnorm van de PSV Jeugdopleiding.

*) Het kledingpakket met short en kousen is voor voetballers en keepers hetzelfde. Het betreft hier dus geen specifieke keepersshort.

Het dagprogramma (van de eendaagse clinic) is opgebouwd uit een aantal vaste onderdelen, te weten voetbaltechnische onderdelen, speltechnische onderdelen en wedstrijdvormen (toernooi). Het dagprogramma duurt van ongeveer 8.45 tot 16.00 uur en ziet er globaal als volgt uit:

• Ontvangst;
• Woord van welkom;
• Omkleden;
• Warming-up;
• 2 rondes met trainingsonderdelen;
• Korte pauze;
• 2 rondes met trainingsonderdelen;
• Lunch;
• Herdgang Experience (rondleiding over De Herdgang);
• 3 rondes van wedstrijdvormen;
• Korte pauze;
• Opkomst voor het toernooi;
• Toernooi;
• Certificering

  • Een dag lang training volgens de visie en trainingsmethodieken van PSV;
  • Persoonlijke begeleiding van PSV Soccer School-trainers (maximaal 8 kinderen per trainer);
  • Een gezonde en uitgebreide sportlunch;
  • Een rondleiding over sportcomplex De Herdgang;
  • Een officieel PSV Soccer School-shirt t.w.v. € 39,99. (let wel: dit is niet het PSV-wedstrijdshirt);
  • Goodiebag;
  • Certificaat uit naam van Hoofd Jeugdopleidingen Art Langeler.

Trainingsmodule

De trainingen van de leeftijden 7-8 jaar en 9-10 jaar zijn om 9.30 uur, de trainingen van de leeftijden 11-12 jaar en 13-14 jaar zijn om 11.30 uur. In april start er geen module voor de leeftijdscategorie 15-16 jaar.

Week 1 zondag 23-4-2017
Week 2 zondag 30-4-2017
Week 3 zondag 7-5-2017
Week 4 zondag 14-5-2017
Week 5 zondag 21-5-2017
Week 6 zondag 28-5-2017
Geen training: Eerste Pinksterdag 4-6-2017
Week 7 zondag 11-6-2017
Week 8 zondag 18-6-2017
Week 9 zondag 25-6-2017
Week 10 zondag 2-7-2017
(Inhaal 1 zondag 9-7-2017, alleen van toepassing indien PSV genoodzaakt is door onvoorziene omstandigheden een training te annuleren.)

De training voor de groep  7-8 jaar start om 9.30 uur.
De training voor de groep  9-10 jaar start om 9.30 uur.
De training voor de groep 11-12 jaar start om 11.30 uur.
De training voor de groep 13-14 jaar start om 11.30 uur.

De training duurt 1,5 uur, uiterlijk een kwartier voor aanvang van de training wordt je verwacht op De Herdgang om om te kleden. Na de training kun je uiteraard douchen en omkleden.

De laatste training van het tienweekse programma kent een afwijkend programma, in verband met de afsluiting. Hierover worden deelnemers per e-mail geïnformeerd.

Deelnemen aan de 10-weekse trainingsmodule is mogelijk voor € 249,-. Leden van FC PSV krijgen 5% korting en betalen € 236,55. Op sportcomplex De Herdgang ga je samen met de trainers van de PSV Soccer School tien weken aan de slag om van jezelf een betere en completere voetballer te maken. Inbegrepen is; PSV Soccer School tenue (shirt, broek & kousen), 10 trainingen van anderhalfuur, nulmeeting in het PSV Field Lab, gebruik van persoonlijke videopagina My TPE en een rapport van je doorgemaakte ontwikkeling.