PSV Soccer School

Trainen als een echte PSV’er, daar waar onze talenten groot zijn geworden. PSV Soccer School staat voor sterker, beter en behendiger worden op de Herdgang waar getraind wordt volgens de trainingsmethoden van PSV. Een unieke en onvergetelijke ervaring voor iedere jeugdige voetballer. Een intensieve en exclusieve ervaring waarin je beleeft hoe het is om als jeugdspeler opgeleid te worden bij PSV!

PSV Soccer School biedt voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar voor elke leeftijd, niveau of discipline trainingen aan op sportcomplex De Herdgang. Van de dagclinics, de driedaagse tot en met een 10-weekse trainingsmodule. Daarnaast is er ook PSV Soccer School On Tour waar in samenwerking met amateurpartners een 6-weekse training op locatie wordt gegeven.

Veelgestelde vragen

Actuele data staan op de bestelpagina vermeld per programma. Wel kun je ervan uitgaan dat er elke herfst- en meivakantie dagclinics zijn. En elke zomervakantie bieden we een driedaags programma aan. De uitgebreidere programma’s zoals de 10-weekse trainingsmodule start medio januari, april en september.

Elk programma kent een eigen indeling. Zo is het dagprogramma van de dagclinic opgebouwd uit een aantal vaste onderdelen, voetbaltechnisch, speltechnisch en wedstrijdvormen (toernooi). Het dagprogramma duurt van ongeveer 8.45 tot 16.00 uur en ziet er globaal als volgt uit:

 • Ontvangst en welkomstwoord;
 • Omkleden en Warming-up;
 • 2 rondes met trainingsonderdelen;

  Korte pauze;
 • 2 rondes met trainingsonderdelen;

  Lunch;
 • Kijkje achter de schermen van De Herdgang;
 • 3 rondes van wedstrijdvormen;

  Korte pauze;
 • Toernooi;

Het uitgebreidere programma de 10-weekse trainingsmodule ziet er anders uit en heeft verschillende tijdschema’s:

 • De training voor de groep  7-8 jaar start om 9.30 uur;
 • De training voor de groep  9-10 jaar start om 9.30 uur;
 • De training voor de groep 11-12 jaar start om 11.30 uur;
 • De training voor de groep 13-14 jaar start om 11.30 uur.

De training duurt 1,5 uur, uiterlijk een kwartier voor aanvang van de training wordt je verwacht op De Herdgang om je om te kleden. Na de training kun je uiteraard douchen en omkleden. De laatste training van het 10-weekse programma kent een afwijkend programma, in verband met de afsluiting. Hierover worden deelnemers per e-mail geïnformeerd.

Overige specificaties staan vermeld bij de vraag: Heeft de PSV Soccer School verschillende programma’s?

Deelnemen is al mogelijk vanaf € 99. Leden van FC PSV ontvangen nog 5% korting. Een uitgebreid overzicht van het aanbod en daarbij horende prijzen staan vermeld bij de vraag: Heeft de PSV Soccer School verschillende programma’s?

Je kunt inloggen met je klantnummer, dit nummer vind je op je (Seizoen) Club Card. Het klantnummer staat op je pas boven je naam of onder de barcode. Vul de eerste 7 cijfers na de nul van het klantnummer in. Begint jouw klantnummer met een 9 dan dien je het in zijn geheel in te voeren.

Plaatje_SCC uitleg klantnr

Alle informatie staat op deze website www.psvsoccerschool.nl en hier kun je ook inschrijven of aanmelden. Voor meer informatie of vragen over de PSV Soccer School kun je contact met ons opnemen via soccerschool@psv.nl of 040-2505 591.

De PSV Soccer School biedt verschillende programma’s aan voor verschillende leeftijden en niveaus. Onderstaand in het overzicht kun je het volledige aanbod van PSV Soccer School zien.

 

*) Het betreft een PSV Soccer School T-Shirt dit is geen wedstrijdshirt. Het kledingpakket met short en kousen is voor voetballers en keepers hetzelfde. Het betreft hier dus geen specifieke keepersshort.

De scouts van PSV zien wekelijks heel veel wedstrijden en hebben al erg goed in beeld welke mogelijke talenten in aanmerking komen voor een plek bij PSV. Uiteraard kan het voorkomen dat spelers die opvallen tijdens de PSV Soccer School worden uitgenodigd voor een (proef)training. Maar PSV Soccer School is vooral bedoeld als een unieke voetbalbeleving en mogelijkheid om als voetballer jezelf te ontwikkelen en niet zozeer als scoutingmoment voor de jeugdopleiding.

PSV wil graag trainen in kleine groepen waarbij spelers specifieke aandacht krijgen. Dit kan zijn per linie of individueel gericht. De achterliggende gedachte is dat spelers op deze wijze beter begeleid worden en het rendement zal toenemen. PSV-trainers proberen jeugdspelers altijd positief stimulerend te coachen.

Vanaf het moment dat spelers bij PSV binnen komen ligt de aandacht vooral op tweebenigheid en functionele techniek. Dit wil simpelweg zeggen; een bal zo aan kunnen nemen dat je de volgende actie voort kunt zetten. Denk hierbij aan technieken als passen/trappen, dribbelen/drijven, aanname/passeren.

Trainers zijn in de jongste leeftijdscategorie dan ook vooral bezig met het coachen op tweebenigheid. Tactiek gebruik je nauwelijks in deze leeftijdscategorie. Spelers moeten vrij gelaten worden in hun keuzes op het veld. Later in de opleiding worden spelers meer positioneel opgeleid en vooral gericht op teamtactiek. Trainers coachen dan op teamafspraken binnen de speelwijze van PSV.

Vertaald naar de Soccer School worden door PSV dezelfde richtlijn aangehouden in het opleiden en trainen. Waarbij primair de PSV-beleving centraal staat. Het gaat om het kennismaken met de opleidingsvisie van PSV en het aanleren van trainingsmethodieken die PSV-spelers ook daadwerkelijk aangeleerd krijgen.

Spelers worden begeleid door trainers van PSV, dit wil zeggen dat de rol van de ouders overgenomen wordt op het moment dat de spelers het daadwerkelijke programma gaan volgen. De achterliggende gedachte is het zelfregulerende principe. Spelers zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen ontwikkeling maar worden hierin wel zorgvuldig begeleid door specialisten vanuit de PSV Jeugdopleiding.

Het trainersgilde van de PSV Soccer School is opgebouwd uit:

PSV-trainers

Dit zijn getalenteerde trainers die werkzaam zijn voor de PSV Jeugdopleiding. Naast hun trainersdiploma’s ondergaan ze binnen PSV ook uitgebreide (pedagogische) opleidingen met betrekking tot het coachen en begeleiden van jeugdspelers.

PSV Soccer School-trainers

Dit zijn jonge, enthousiaste en talentvolle gediplomeerde voetbaltrainers. Deze trainers worden door PSV opgeleid om training te mogen geven aan de PSV Soccer School. Op deze wijze verstaan ze de visie en trainingsmethodieken van PSV en laten deze tot uiting komen in de trainingen. Zo probeert PSV niet alleen jeugdspelers maar ook talentvolle jeugdtrainers op te leiden.

Kenmerkend voor de PSV Soccer School is de persoonlijke aandacht. Ieder kind wordt persoonlijk behandeld en aangesproken. Zo staan er, verdeeld over 4 groepen van 16 kinderen, maximaal 64 kinderen op het veld. Op iedere groep staan twee trainers. Dit houdt in dat iedere trainer met maximaal acht kinderen aan de slag gaat. Hierdoor onderscheidt de PSV Soccer School zich op de volgende vlakken:

 • Persoonlijkheid (iedere trainer kent zijn kinderen bij naam);
 • Trainers kunnen kinderen gericht helpen met hun ontwikkelpunten;
 • Kinderen voelen zich prettig doordat ze in kleine groepjes aan de slag gaan.

We proberen altijd om spelers van het eerste elftal bij de PSV Soccer School te betrekken. Het kan voorkomen dat er spelers van het eerste elftal langs het trainingsveld staan, of zelfs langskomen voor een praatje of het uitdelen van handtekeningen. Dit is echter geen garantie en is vooraf ook niet bekend. De PSV Soccer School heeft geen invloed op het programma van het eerste elftal. Hierdoor kan het zomaar zijn dat spelers en staf vrij zijn, een besloten training hebben, op trainingskamp of in het buitenland zijn. Wij adviseren ouders dan ook om kinderen duidelijk te vertellen dat de kans groot is dat er géén PSV-spelers aanwezig zijn. Dit om mogelijke teleurstellingen achteraf te voorkomen.

Alle voetballers, jongens én meisjes, in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar kunnen deelnemen aan de programma’s van PSV Soccer School. Iedereen die het leuk vindt om een dag te trainen of juist een ontwikkelprogramma te volgen als een PSV’er is welkom. Het niveau waarop je actief bent maakt niet uit. Bij de indeling van de teams proberen de trainers wel rekening te houden met de niveauverschillen. Met enige regelmaat zijn er ook speciale clinics zoals bijvoorbeeld voor meiden en keepers.

De PSV Soccer School stelt kinderen in staat om één of meerdere dagen te kunnen trainen als PSV’er. Daarbij kunnen kinderen kennismaken met de specifieke visie, trainingsmethodieken, coaching en begeleiding van de PSV Jeugdopleiding. Het hebben van voetbalplezier staat voorop bij de PSV Soccer School, daarbij proberen de trainers uiteraard bij te dragen aan de voetbalontwikkeling van de deelnemers.

Load More

Privacy

 1. PSV verwerkt persoonsgegevens van de consument voor verschillende doeleinden, zoals:
  * Het uitvoeren van de overeenkomst die met PSV is gesloten;
  * Het versturen van clubnieuws of andere informatie; en
  * Het verzorgen van marketing voor PSV of zijn partners.
 2. Voor uitgebreidere informatie over hoe PSV omgaat met de persoonsgegevens van de consument verwijst PSV naar haar privacyverklaring die na te lezen is op www.psv.nl/privacy.
 3. Een ieder die zich in of buiten Nederland bevindt bij, of deelneemt aan, een PSV Evenement (dat wil zeggen; een gebeurtenis die plaatsvindt in het Philips Stadion, of op een (voetbal)terrein waaronder in ieder geval begrepen een voetbalwedstrijd, althans een gebeurtenis onder auspiciën van PSV N.V. zoals doch niet enkel het bezoek aan het PSV museum, de deelname aan activiteiten van de Soccer School, de deelname aan activiteiten van de PSV Kidsclub zoals een bezoek aan een externe locatie): a. erkent dat het PSV Evenement een voor publiek, openbaar en commercieel evenement is; b. stemt in met opname en/of gebruik van zijn/haar naam, stem, portret en/of afbeelding door middel van al dan niet live uitgezonden of opgenomen audio en video display, uitzending of andere vorm van distributie, zoals foto’s of andere huidige of toekomstige media technologieën; c. geeft onvoorwaardelijk toestemming tot het gebruik van opname/afbeeldingen, zoals beschreven onder b., om niet, voor onbepaalde tijd en wereldwijd; d. stelt noch PSV noch partijen die met toestemming van PSV gebruik maken van het beeld- en/of geluidsmateriaal voor al dan niet commerciële doeleinden, aansprakelijk voor het gebruik van dit beeld- en/of geluidsmateriaal; e. doet afstand van zijn/haar portretrecht, voor zover het gaat om beelden gemaakt bij het PSV Evenement en/of andere aan PSV en/of aan haar partners, sponsors of suppliers gelieerde (externe) locaties, waaronder doch niet enkel de PSV Campus de Herdgang,  waarbij hij / zij, althans degene waar hij/zij haar voogdij over uitoefent, herkenbaar in beeld komt.